Ürün Özellikleri
Stok Kodu
9786056864438 Boyut
125-195-0 Sayfa Sayısı
144 Basım Yeri
İstanbul Basım Tarihi
2018-10-01
Kapak Türü
Karton
Kağıt Türü
2.Hamur
Dili
Türkçe
Uğur Gündüz, 1976 yılında İstanbul, Şehremini'de dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden 1999 yılında mezun oldu. Vatani görevinin ardından özel sektörde dış ticaret ve bankacılık alanlarında çalıştı. 2002 yılında Araştırma Görevlisi olarak başladığı akademik hayatında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda 2004 yılında "Bir Popüler Kültür Ürünü Olarak Çizgi Romanın Kültürel, Toplumsal ve Siyasal İşlevleri" başlıklı teziyle yüksek lisans ve 2009 yılında "Basında Batılılaşma Tasarımı: Jön Türk Gazeteciliği ile Günümüz Gazeteciliğinin Karşılaştırılması" başlıklı teziyle doktorasını tamamladı. Ulusal ve uluslararası düzeyde; medya ve iletişim araştırmaları alanında proje, bildiri, makale ve patent çalışmaları bulunmaktadır. 2012 yılında Yardımcı Doçent, 2013 yılında Doçent unvanı alan yazar, halen İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Genel Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesidir.
Popüler kültüre teslim olduğumuz, tüm entelektüel birikimleri ve saygınlık gerektiren birçok "bilme" alanını popüler kültürün oyun ve oyuncularına teslim ettiğimiz günler yaşıyoruz.
Kafkaesk kavramı, Kafka'nın romanlarında çizdiği, bildik dünyadan kopuş ve yeni ama gerçek olmayan bir gerçeklik yaratıp bunu kabullenme hâlini ifade ediyor ve popüler kültür de tam olarak buraya çekiyor bizi.
Popüler kültür kendisine has bir gerçeklik alanı yaratarak kitlelerin zihninde sanal bir evren kuruyor ve her birimiz kendimizi bu evrenin içinde buluyoruz.
Anlamlandırmakta zorlandığımız birçok bilgi parçasını, insanların davranışlarındaki gerçek dışılığı ve dünyamızı kuşatan bu sarsıcı alışkanlık değişimlerini bir arada değerlendiren Uğur Gündüz, Kafkaesk Zamanlar'da, kültürümüzü bugüne getiren sağlam bir mozaiğin peşinden gidiyor; gerçeğin, algıladığımız dünyanın dışında ama hemen gözümüzün önünde olduğunu görmemize yardım ediyor; birbirinden farklı gibi duran birçok alanı yukarıdan bir bakışla, bütünlükçü görmemizi sağlayan bölümleriyle, iletişim ile gerçek algısı arasındaki ilişkiyi tespit etmeye çalışıyor.
Yorum yaz