Ürün Özellikleri
Stok Kodu
9786052587133 Boyut
135-210-0 Sayfa Sayısı
581 Basım Yeri
İstanbul Basım Tarihi
2020-09-17
Kapak Türü
Karton
Kağıt Türü
2.Hamur
Dili
Türkçe
· MAKİNA TASARIMINDA MUKAVEMET
· AKSLAR ve MİLLER
· BAĞLAMA ELEMANLARI
· CIVATA-SOMUN BAĞLANTILARI
· ÇÖZÜLEMEYEN BAĞLAMA ELEMANLARI
· YAYLAR
· KAVRAMALAR
· FRENLER
· TRİBOLOJİ ve YAĞLAMA
· YAĞLAMA TEORİSİ ve KAYMALI YATAKLAR
· YUVARLANMA ELEMANLI (RULMANLI) YATAKLAR
· KAYIŞ-KASNAK MEKANİZMALARI
· DİŞLİ ÇARKLAR
Makina elemanları makinaları oluşturan elemanların hesaplama ve şekillendirme prensiplerini inceleyen bir bilim dalıdır. Bir makinanın fonksiyonunu yerine getirebil- mesi için gerekli olan makina elemanları, mekanik özellikleri, zorlanma durumları ve şekillendirilmeleri açısından çok çeşitli özelliklere sahip olabilmektedir. Bu nedenle makina elemanlarının mukavemet hesapları, uygun malzeme seçimi ve üretim yön- temleri konstrüksiyon veya tasarımda önemli rol oynamaktadır.
Üniversite seviyesinde teknik öğrenim gören mühendis adayı öğrenciler ve en- düstride çalışan mühendislerle araştırmacılara yararlı olabilmesi ümidiyle daha ön- ceden hazırlanan, Makina Elemanları I ve II dersleri içeriğine büyük oranda uygun iki cilt halinde basılan kitaplarda, öğrenmeyi kolaylaştırmak amacıyla her konunun sonunda uygulama ve konstrüksiyon örnekleri konulmuştu. Ancak, makina eleman- larının çok ve çeşitli olmaları nedeniyle ikinci ciltte bazı konular işlenememiş, daha yararlı olabileceği düşüncesiyle Makina Elemanları Cilt-1 ve Cilt-2 konularına ek olarak kayış-kasnak mekanizmaları ve dişli çarklar konularının özet halinde verildiği yeterli çözümlü problemleri içeren 3. cilt olarak değerlendirilebilecek bu kitap hazır- lanmıştır.
Makina Elemanları-Çözümlü Problemler adlı bu ders kitabında da özgün ve sade bir anlatım tarzı benimsenerek Türkçe kelime, deyim ve kavramların kullanılmasına özen gösterilmiş ve SI birim sistemi tercih edilmiştir. Problem çözümüne yardımcı olabilecek özet çizelgeler oluşturulmuş, temel formüller sistematik bir şekilde veril- meye çalışılmıştır. İlk iki ciltte yer almayan kayış-kasnak mekanizmaları ve endüst- ride yaygınca kullanılan dişli çarklar geniş tutularak kolay anlaşılmaları hedeflen- miştir.
Yorum yaz